dimecres, 21 de maig del 2008

NBA Finals de conferència I

Bé ja ha arribat el moment de la veritat. A l'NBA diuen que quan arriben els play-off's és quan es veuen les estrelles de veritat, quan els jugadors bons de veritat posen en marxa tota la seva capacitat, les ganes i l'esprit de campió.

Començaré per aclarir que com que el presupost no m'arriba no em puc pagar el satèl·lit, i per tant visc de resums escrits, videos i demés posibles que corren per la xarxa. Encara que a Cuatro fan algún partit, però no em puc permetre el luxe d'anar a dormir a les set del matí que és l'hora que es desperta la nena.
Tot i aquests precedents segueixo cada dia el resultats i els comentaris d'especialistes en el tema, per tant em permeto la llicència de comentar la prèvia dels aconteixements que venen.
Començaré per la Conferència Est:

Boston Celtics - Detroit Pistons
En teoria i si fem una ullada a l'història de l'NBA són dos èquips mítics i aquesta final hauria d'estar a l'alçada del que és una final de conferència.
Doncs no, els llegendaris Celtics amb 16 campionats i jugadors tan mítics con Russell o Bird, no són un èquip imbatible, ni tinguent a les seves files a grandiosos jugadors com KG, Ray Allen o Paul Pierce, ni són un èquip que doni espectacle i virgueries, que és el que un espera quan veu un plantell d'aquest nivell i un èquip amb aquesta història. Cert és que ho han guanyat tot a casa i que han fet una temporada regular brutal amb 66 guanyats i només 16 perduts. Però han arribat als play-off's i els hi ha costat molt guanyar cada partit, han fet un joc discret i han donat 0 espectacle.
Lo de Detroit encara fa més vergonya, un equip que va desbancar als històrics Celtics de Bird i McHale al final dels vuitanta amb els Bad Boys, Thomas Laimbeer, etc lluitadors, legionaris romans, mercenaris sanguinaris que s'ho emportàven tot per davant, i que només el millor de tots els temps i jugant en equip va poder desbancar del seu regnat de la Conferència Est.
Ara són un èquip aburridíssim de veure jugar, amb baixes anotacions i un joc bastant trist, això sí uns defensors tremendos.
Si tot va normal i amb aquest plan haurien de guanyar els Celtics, però em sembla que al final la cosa quedarà 4-3 a favor de Detroit, si Boston no posa tota la seva maquinària estelar en marxa, cosa que no ha fet en tot el play-off.

A dia d'avui, Boston s'ha adelantat 1-0 gràcies al partidàs de KG, 26 punts i 9 rebots, i als 22 punts, 6 rebots i 6 asistències de Paul Pierce.
Aviam si amb una mica de sort al final m'equivoco i la cosa es decanta per Boston.